Sigur.info - internet mai sigur pentru copii

Schimba cu varianta de desktop Inregistrare Autentificare

Safer Internet Day 2016


Rezultate concurs SID 2016

- Vizualizeaza proiectele castigatoare -

 ----------------------------------------------------------------------------------------------

Ziua Sigurantei pe Internet este un eveniment de anvergura europeana care se desfasoara anual in luna Februarie, sub egida retelei europene "INSAFE" - European Safer Internet Network in cadrul programului Safer Internet Plus co-finantat de Comisia Europeana.

SID-2016-logo

Ziua Sigurantei pe Internet are ca scop promovarea utilizarii intr-un mod mai sigur si responsabil a tehnologiei online si a telefoanelor mobile, mai ales de catre copii si adolescenti.
Sustinuta la nivel european de catre organizatia INSAFE si de Directoratul General pentru Media si Societatea Informatica al Comisiei Europene, Ziua Sigurantei pe Internet a atins un grad global de participare, constientizare si acoperire media, aflandu-se in continua crestere. Ajunsa la editia a XIII-a, Safer Internet Day 2016, va avea loc pe data de 9 Februarie si va fi sarbatorita in peste 100 de tari din intreaga lume cu sprijinul Comisiei Europene si a celor 31 de Centre Nationale Safer Internet.

Tema nationala a acestei editii este „Siguranta online în scoala ta!” si vizeaza necesitatea introducerii unor notiuni si masuri de siguranta in scolile din Romania care vizeaza practica si politicile cu privire la folosirea noilor tehnologii de catre copii. Ca in fiecare an, evenimentul este precedat de un concurs national de proiecte adresat de aceasta data institutiilor scolare si cadrelor didactice.
Mai multe detalii despre concurs gasiti aici: Despre Concurs.

Organizatori Safer Internet Day in Romania

 logo-sc
Organizatia Salvati Copiii Romania - Coordonator national al proiectului Sigur.info, primul program national care promoveaza educatia pentru folosirea responsabila a Internetului si noilor tehnologii de catre copii.


Organizatori Europeni

 logo-insafe
Insafe - reteaua europeana care coordoneaza cele 31 de centre nationale care promoveaza activitatile de constientizare a sigurantei pe Internet