Sigur.info - internet mai sigur pentru copii

Schimba cu varianta de desktop Inregistrare Autentificare

Safer Internet Day 2013

Rezultate finale etapa II de jurizare

Rezultate finale la concursul de proiecte - categoria de varsta 6-12 ani

Rezultate finale la concursul de proiecte - categoria de varsta 13-18 ani

Rezultate finale la categoria Profesorul Anului

Rezultate finale la categoria Scoala Anului

Rezultate finale la categoria Gradinita Anului

*Diferentele care apar intre punctajele din etapa I si cele din etapa II sunt datorate faptului ca in etapa II algoritmul de jurizare este diferit de cel din etapa I


Rezultate etapa I de jurizare - proiecte si aplicatii care n-au intrat in etapa II

Punctaj etapa I - categoria de varsta 6-12 ani

Punctaj etapa I - categoria de varsta 13-18 ani

Punctaj etapa I - categoria Profesorul Anului

Punctaj etapa I - categoria Scoala Anului


Vezi aici proiectele castigatoare

Ziua Sigurantei pe Internet este un eveniment de anvergura europeana, desfasurandu-se anual in luna Februarie, sub egida retelei europene "INSAFE" - European Safer Internet Network in cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.

Ziua Sigurantei pe Internet are ca scop promovarea utilizarii intr-un mod mai sigur si responsabil a tehnologiei on-line si a telefoanelor mobile, mai ales de catre copii si adolescenti, precum si constientizarea si educarea acestora asupra pericolelor navigarii nesupravegheate pe Internet.

Sustinuta la nivel european de catre organizatia INSAFE si de Directoratul General pentru Media si Societatea Informatica al Comisiei Europene, Ziua Sigurantei pe Internet a atins un grad global de participare, constientizare si acoperire media, aflandu-se in continua crestere. Ajunsa la editia a X-a, Safer Internet Day 2013, va avea loc pe data de 5 Februarie si va fi sarbatorita in aproximativ 65 de tari din intreaga lume. Tema acestei editii este: "Connect with respect!" ("Conecteaza-te cu respect!") si vizeaza necesitatea stabilirii unei netichete general acceptata privind navigarea pe Internet. Ca in fiecare an, evenimentul este precedat de un concurs national de proiecte adresat copiilor sub titlul "Vrem respect pe Internet". Mai multe detalii despre concurs gasiti aici.

Si in acest an deschidem categoriile speciale in competitie: Profesorul Anului, Scoala Anului, Voluntarul Anului si Gradinita Anului. Prin acestea vom premia cele mai implicate persoane si institutii in promovarea si asigurarea unei activitati online responsabile pe tot parcursul anului 2012.

Organizatori Safer Internet Day in Romania

In Romania, evenimentul Ziua Sigurantei pe Internet este organizat si promovat de Consortiul Sigur.info format din Organizatia Salvati Copiii Romania, ca si Coordonator national al proiectului, Positive Media si Focus – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual.

Consortiul a fost initiat in anul 2007 si are ca scop dezvoltarea proiectului Sigur.info in cadrul programului european multianual de promovare a utilizarii, in conditii de mai mare siguranta a Internet-ului si a noilor tehnologii online, Safer Internet Plus desfasurat prin organizatia europeana InSafe, de catre Directoratul General pentru Media si Societatea Informatica al Comisiei Europene.