Sigur.info - internet mai sigur pentru copii

Schimba cu varianta de desktop Inregistrare Autentificare

Articole

Centre de voluntariat

Sigur.info Oradea

Coordonator Regional al Centrului de voluntariat - Activitatea Centrului de Voluntariat este sistata temporar

  • Nume: 
  • Adresă de mail: 
Sigur.info Iasi 

Centrul de Voluntariat Sigur.info din Oradea a fost infiintat in luna octombrie 2013. In prezent sunt inscrisi 19 voluntari care provin de la diferite scoli si licee oradene care sustin activitatile extrascolare si in special voluntariatul.

Voluntarii nostri se caracterizeaza prin ambitie, perseverenta, buna-dispozitie, flexibilitate, amabilitate, inteligenta si ... multa creativitate. Chiar daca suntem un centru de voluntariat nou si avem un numar relativ mic de membri, noi suntem o echipa foarte puternica si pe toti ne leaga o frumoasa prietenie.

Voluntarii Sigur.Info Oradea si-au propus o serie de obiective pentru anul scolar 2013/2014, obiective ce vor fi realizate prin intermediul oportunitatilor de care beneficiem si prin prisma unor activitati diverse si interesante, ca de exemplu: sesiuni de informare in gradinite si scoli, campanii in locurile publice, dezbateri cu elevii, parintii si profesori, concursuri pe tema sigurantei online si asa mai departe.

Echipa noastra de voluntari se ghideaza dupa urmatorul motto : “Sa formezi o echipa este doar inceptul, sa ramai impreuna este progresul, sa lucrezi impreuna este succesul”, iar Sigur.info ORADEA progreseaza si se indreapta spre culmile succesului !

 

Sigur.info Suceava

 Coordonator Regional al Centrului de voluntariat

  • Nume: Victor Gabriel Cotofrec
  • Adresa de e-mail:  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.  
facebook button

 DSC00580

Centrul de voluntariat Sigur.info Suceava s-a infiintat recent, in 2013, ca urmare a dorintei voluntarilor Salvati Copiii de a actiona in mod organizat in cadrul proiectului. De ce? Pentru ca, cu toate ca nu era constituit centrul, noi am realizat pe parcursul anilor activitati ce au promovat siguranta pe internet – activitati in scoli, campanii de informare – si am constatat ca este necesar ca aceste activitati sa fie continue si sa se adreseze cat mai multor persoane – copii, parinti, cadre didactice.

Faptul ca am pornit ca o echipa deja sudata si functionala, cu experienta pe alte proiecte, ne ajuta sa comunicam foarte bine si sa gasim metode noi de management a echipei si de implementare a proiectului. De ce este nevoie sa descoperim aceste metode noi de management? In primul rand, pentru ca echipa noastra de voluntari este una dinamica, ce suporta modificari de structura si numar de voluntari, in mod continuu. In al doilea rand, pentru ca este necesar sa ne adaptam in permanenta nevoilor grupului tinta caruia ne adresam la un moment dat si nivelului de cunostinte pe care acesta il are si, nu in ultimul rand, pentru ca este necesar sa tinem cont de nevoile si disponibilitatea voluntarilor, astfel incat sa se simta confortabil, utili si eficienti.

Pentru ca suntem la inceput, deocamdata, aplicam metodele clasice de implementare a proiectului: activitati in scoli, campanii. Cu toate acestea, incercam ca fiecare activitate sa contina ceva inovativ, care sa trezeasca interesul si implicarea beneficiarilor nostri. Noi ne dorim sa fim mai mult decat ”cei care ne-au spus ceva despre siguranta pe internet”...ne dorim sa devenim „prietenii care au discutat cu noi despre siguranta pe internet si cu care putem vorbi deschis despre temerile si problemele noastre”.


Ai participat si tu la o activitate sustinuta de echipa de voluntari Sigur.info Suceava?
Abia asteptam sa aflam cum ti s-a parut activitatea!

Scrie-ne impresia ta:

Sigur.info Brasov

Coordonator Regional al Centrului de voluntariat

FOTO5175 
  • Nume: Platon Marilena
  • Adresă de mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
  • Telefon: 0745135678
facebook button

2

Ideea dezvoltarii unui centru de voluntariat Sigur.info in orasul Brasov a fost primita cu entuziasm de catre elevii de liceu si de gimnaziu datorita faptului ca sunt utilizatori de Internet si isi doreau sa descopere cum pot folosi Internetul in siguranta si, mai mult decat atat sa ii invete si pe alti tineri de varsta lor.
Astfel in martie 2011, in Brasov a avut loc  primele doua  cursuri de pregatire  pentru voluntarii elevi si studenti si lunar s-au tinut in cadrul CVSI local sesiuni de informare de catre acestia. In aceeasi luna a fost  organizata o conferinta la care au participat 135 de  cadre  didactice din judet care s-au aratat interesate de dezvoltarea de activitati educationale pe tema sigurantei pe Internet in comunitatea lor.
Pentru ca actiunile de informare sa isi atinga scopul CVSI Brasov a implicat voluntarii in cautarea evenimentelor locale care ar putea fi un prilej de colaborare cu echipa Sigur.info pentru a organiza in colaborare campanii stradale de informarea a parintiilor asupra folosirii in conditii de siguranta a Internetului de catre copii.
Voluntarii Sigur.info ai  centrului de la Brasov sunt elevi de gimnaziu si liceu dar si studenti, plini de initiativa si originali. Participarea lor la actiunile centrului este una  activa pentru ca aici gasesc locul in care descopera ce inseamna implicarea, responsabilitatea, sunt apreciati si au parte de voie buna si, nu in ultimul rand, distractie alaturi de tineri care au acelasi interese ca si ei.

Alatura-te echipei noastre !


Ai participat si tu la o activitate sustinuta de echipa de voluntari Sigur.info Brasov?
Abia asteptam sa aflam cum ti s-a parut activitatea!

Scrie-ne impresia ta:

Sigur.info Arad

Coordonator Regional al Centrului de voluntariat

Poza coordonator
  • Nume: Rus Carmen
  • Adresă de mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
facebook button 

  Ziua tineretului 2 mai 2012-3

La initiativa profesorilor prezenti la primul training Sigur.info desfasurat in 5 decembrie  2010 la Scoala Gimnaziala „Regina Maria” Arad, a fost infiintat  Centrul de Voluntariat Sigur.info  Arad.  
Pe parcursul anilor trecuti, alaturi de profesori au fost recrutati si elevii dornici sa desfasoare activitati de informare a tinerilor despre beneficiile si pericolele internetului.
Voluntarii s-au organizat  in grupe sau au lucrat  individual, in functie de activitatile educative  non-formale  pe care le-au desfasurat.  Ei  s-au  implicat  in sesiuni de informare in gradinite, scoli si licee pentru elevi, profesori si parinti-in campanii stradale de informare directa- in organizarea unor evenimente locale.

Pentru noi imaginea online a copiilor si adolescentilor este importanta!

 

Ai participat si tu la o activitate sustinuta de echipa de voluntari Sigur.info Arad?
Abia asteptam sa aflam cum ti s-a parut activitatea!

Scrie-ne impresia ta:

Sus Versiunea Desktop