Sigur.info - internet mai sigur pentru copii

Schimba cu varianta de desktop Inregistrare Autentificare

Fii voluntar

Si dumneavoastra, domnule profesor, sunteti asteptat in echipa noastra. Va punem la dispozitie resurse diverse care sa faca din ora dumneavoastra o ora de maxim interes pentru elevi. Notiunile de siguranta pe Internet au devenit esentiale pentru educarea sanatoasa a copiilor si a adolescentilor. Puteti sa fiti chiar dumneavoastra cel care ii indruma spre o navigare sigura.

Suntem intr-o continua dezvoltare si ne dorim alaturi de noi specialisti in educatie, profesori “cool” care se bucura de aceasta dezvoltare uluitoare a noilor tehnologii si sunt gata sa le transmita celor mici si parintilor care este comportamentul adecvat pentru a te mentine in siguranta in timpul navigarii online.

Fii voluntarE atat de usor sa ai experiente placute in mediul online incat nu merita sa pierdem timpul facandu-ne griji pentru pericolele care se pot ivi ci este momentul sa luam atitudine si sa ne concentram atentia asupra catorva reguli esentiale de care trebuie sa tinem seama. Daca sunt informati, cunosc riscurile si solutiile pentru eventualele situatii problematice atunci totul e pregatit pentru ca cei mici sa se bucure de oportunitatile pe care Internetul i le poate oferi. Pentru asta au nevoie de ajutorul dumneavoastra si de al parintilor.

Discutiile despre folosirea responsabila a Internetului nu este altceva decat educatie si trebuie sa tinem seama de faptul ca nu exista nicio diferenta intre sfaturile pe care i le dai unui copil atunci cand este online si pe care nu i le-ai da in viata reala. “Nu vorbi cu necunoscuti?” vi se pare cunoscut?

Ceea ce speram sa faceti dumneavoastra este sa transmiteti mai departe principiile sigurantei online si sa va asigurati ca ele sunt intelese si insusite de elevii si parintii carora va adresati. Aveti toata libertatea sa va organizati aceste actiuni cum credeti mai potrivit pentru mediul dumneavoastra, noi va ghidam si va dam cateva exemple de initiative reusite ale colegilor dumneavoastra.

Obiectivul nostru este acela de a extinde activitatile proiectului la nivelul intregii tari prin implicarea Ministerului Educatiei Nationale, partener de baza in cadrul programelor Organizatiei Salvati Copiii, care ne va facilita in continuare actiunile de informare din scoli si licee sustinute de voluntarii Sigur.info, elevi si profesori.

Prin interesul aratat de tineri de diferite varste, profesori cu experienta in activitati extrascolare, parinti dornici sa inteleaga noile tehnologii, specialisti in domeniu, experienta castigata in cei 3 ani de activitate, colaborarea si contributia europeana si prin insasi tema atat de actuala a proiectului, credem ca principiile promovate de programul Sigur.info trebuie transmise mai departe copiilor, parintilor si profesorilor.

Si acum urmeaza o intrebare absolut fireasca din partea ta – putem sa iti vorbim la persoana I, acum ca suntem aprope sa devenim colaboratori? …

Care sunt beneficiile celor care se implica?

Fii voluntarTe anuntam ca beneficiile sunt multiple. Iata cateva dintre ele:

  • Daca alegi sa fii coordonator local al activitatilor voluntarilor Sigur.info pe un anumit judet si faci din echipa ta un model pentru celelalte centre nationale si internetionale, la sfarsitul anului avem o surpriza pentru tine … diploma din partea Ministerului Educatiei care atesta implicarea ta
  • Adeverinte in care sunt specificate toate activitatile in care te-ai implicat - daca ne tii permanent la curent cu actiunile pe care le desfasori pe baza resurselor Sigur.info si ne dovedesti impactul actiunilor tale, noi si partenerii nostri suntem gata sa aducem un plus la CV-ul tau si sa ne implicam in dezvoltarea ta profesionala pe teme ce tin de siguranta online
  • Poti sa spui fata in fata altor profesori din Europa ce lucruri minunate faci pentru ca, in functie de implicarea ta, poti sa participi la evenimente importante din tara si din afara ei si sa devii reprezentant al echipei Sigur.info Romania, cum au facut deja alti voluntari de baza ai proiectului, elevi si profesori.
  • Ideile tale care au ca principal obiectiv cresterea sigurantei pe Internet pot deveni proiecte nationale daca ne convingi ca merita iar contributia ta va fi diseminata pentru profesorii din toata tara. Ca exemplu, deja avem o grupa de profesori care ne sunt partenerii in crearea unui ghid privind siguranta online pe care il vom publica in parteneriat cu Ministerul Educatiei
  • Partenerii nostri te premiaza si te recompenseaza pentru activitatea ta daca ti-ai pus toate cunostintele, abilitatile de pedagog si creativitatea in coordonarea unui grup de tineri si impreuna castigati unul din premiile puse in joc pentru concursul organizat cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet. Te avertizam insa ca este o competitie acerba, au fost peste 1000 de lucrari inscrise in editia precedenta, asa ca trebuie sa fiti foarte originali.
  • Daca alegi sa fii coordonator judetean al activitatilor voluntarilor Sigur.info te informam ca primavara ne pregatim de recrutarea voluntarilor adolescenti care vor participa la "Scoala Internationala de vara Sigur.info" , o experienta de neuitat pentru tineri si tu vei fi cei care ii va selecta pe cei mai activi si mai abili din echipa ta. Fa asta pentru elevii tai care stii ca merita!

Si iata un filmulet din care sa intelegi si mai bine ce se intampla

  • Dar mai mult decat toate acestea ... Vei lua parte la implementarea unei atitudini pozitive a copiilor si parintilor fata de Internet pentru ca prin suportul si informatiile primite de la tine acestia vor stii cum sa profite de aceasta importanta resursa si vor invata sa fie responsabili si sa se fereasca de posibilele riscuri.

 

Te asteptam in echipa noastra!

 

INSCRIE-TE SI TU!

Daca te-am convins sa contribui si tu la schimbare si sa promovezi principiile sigurantei online, atunci nu ezita si contacteaza-ne la adresa de e-mail : Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .

Ne face placere sa te cunoastem! Spune-ne numele tau, orasul si institutia din care faci parte, cateva cuvinte despre tine, ce te motiveaza sa devii voluntar si abilitatile sau experienta pe care le ai pentru a desfasura astfel de activitati completand Formularul de recrutare.

Este timpul pentru voluntariat. Implica-te si tu!

Afla mai multe despre modul de lucru in cadrul proiectului Sigur.info

Revino la pagina www.sigur.info/voluntar