Sigur.info - internet mai sigur pentru copii

Schimba cu varianta de desktop Inregistrare Autentificare

Sigur.info – Proiectul de Voluntariat al Anului in domeniul educatiei

stire-premiu-voluntariatProiectul Sigur.info a fost declarat Proiectul de Voluntariat al Anului in domeniul educatiei in cadrul Galei Nationale a Voluntariatului organizata de Federatia Volum. Le multumim pentru implicare tuturor voluntarilor Sigur.info pentru ca ideile, contributiile si timpul acordat de ei au generat un proiect de succes pentru educarea copiilor in scopul navigarii sigure pe Internet.

Gala Nationala a Voluntarilor este singura competitie nationala care aduce voluntariatul in atentia publicului larg si a mass-mediei, premiind  voluntarii, proiectele de voluntariat, coordonatorii de voluntari si centrele de voluntariat din intreaga tara.

Evenimentul ofera o binemeritata recunoastere publica oamenilor din intreaga tara care isi daruiesc in mod constant din timpul, energia si abilitatile lor pentru a-i ajuta pe cei aflati in nevoie, pentru a proteja mediul sau pentru a-si dezvolta comunitatile.

Pentru implementarea programului de voluntariat Sigur.info la nivel national ne bucuram de implicarea a peste 500 de voluntari activi care isi desfasoara activitatea in Centrele de Voluntariat Sigur.info din Bucuresti, Iasi, Timisoara, Constanta, Craiova, Ramnicu Valcea, Targu Neamt, Brasov, Arad, Galati, Ploiesti, Fetesti, Suceava si Galati si, incepand cu luna octombrie a acestui an, ni s-au alaturat voluntari in Oradea. Pe langa cele 14 Centre de Voluntariat coordonate de catre un lider local, au fost sustinute activitati educationale in alti peste 700 de voluntari din 75 de orase astfel ca in decursul anului scolar 2012-2013 am reusit sa acoperim 35 de judete in care au fost derulate activitati de educatie online. In cadrul proiectului Esign, adaptarea proiectului Sigur.info la nevoile copiilor hipoacuzici si cu deficiente de auz, au fost implicati aproximativ 100 de voluntari elevi, studenti si cadre didactice in alte 12 orase, toate in care exista scoli pentru deficienti de auz.

Voluntarii Sigur.info sunt tineri adolescenti si cadre didactice interesate de educatia online si lucreza in stransa colaborare cu parintii si profesorii care doresc sa le fie permanent aproape micutilor cand sunt in plin proces de descoperire a fascinantei lumi virtuale, cand acestia se bucura de noi experiente online sau vor sa stie ce e de facut atunci cand tinerii au nevoie de sustinere, cand trebuie sa depaseasca o situatie neplacuta generata in mediul vitual si cum sa ii directioneze spre componenta educationala a Internetului.

Cei peste 1200 de voluntari inscrisi in proiect au reusit sa informeze pe parcursul perioadei ianuarie-iunie 2013 peste 1.800 de prescolari, 10.500 de elevi cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani, 16.000 de adolescenti cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani, 5.500 de parinti si 1.500 de cadre didactice.

Cei 100 de voluntari E-sign-adaptarea proiectului Sigur.info pentru deficienti de auz au invitat in lumea sigura a Internetului peste 1800 de copii din scolile speciale pentru copii hipoacuzici.

Pentru mai multe detalii privind componenta de voluntariat din cadrul proiectului Sigur.info va invitam sa accesati www.sigur.info/voluntar.