Sigur.info - internet mai sigur pentru copii

Schimba cu varianta de desktop Inregistrare Autentificare

Sigur.info Suceava

 Coordonator Regional al Centrului de voluntariat

  • Nume: Victor Gabriel Cotofrec
  • Adresa de e-mail:  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.  
facebook button

 DSC00580

Centrul de voluntariat Sigur.info Suceava s-a infiintat recent, in 2013, ca urmare a dorintei voluntarilor Salvati Copiii de a actiona in mod organizat in cadrul proiectului. De ce? Pentru ca, cu toate ca nu era constituit centrul, noi am realizat pe parcursul anilor activitati ce au promovat siguranta pe internet – activitati in scoli, campanii de informare – si am constatat ca este necesar ca aceste activitati sa fie continue si sa se adreseze cat mai multor persoane – copii, parinti, cadre didactice.

Faptul ca am pornit ca o echipa deja sudata si functionala, cu experienta pe alte proiecte, ne ajuta sa comunicam foarte bine si sa gasim metode noi de management a echipei si de implementare a proiectului. De ce este nevoie sa descoperim aceste metode noi de management? In primul rand, pentru ca echipa noastra de voluntari este una dinamica, ce suporta modificari de structura si numar de voluntari, in mod continuu. In al doilea rand, pentru ca este necesar sa ne adaptam in permanenta nevoilor grupului tinta caruia ne adresam la un moment dat si nivelului de cunostinte pe care acesta il are si, nu in ultimul rand, pentru ca este necesar sa tinem cont de nevoile si disponibilitatea voluntarilor, astfel incat sa se simta confortabil, utili si eficienti.

Pentru ca suntem la inceput, deocamdata, aplicam metodele clasice de implementare a proiectului: activitati in scoli, campanii. Cu toate acestea, incercam ca fiecare activitate sa contina ceva inovativ, care sa trezeasca interesul si implicarea beneficiarilor nostri. Noi ne dorim sa fim mai mult decat ”cei care ne-au spus ceva despre siguranta pe internet”...ne dorim sa devenim „prietenii care au discutat cu noi despre siguranta pe internet si cu care putem vorbi deschis despre temerile si problemele noastre”.


Ai participat si tu la o activitate sustinuta de echipa de voluntari Sigur.info Suceava?
Abia asteptam sa aflam cum ti s-a parut activitatea!

Scrie-ne impresia ta: