Sigur.info - internet mai sigur pentru copii

Schimba cu varianta de desktop Inregistrare Autentificare

Sigur.info Ploiesti

 Coordonator Regional al Centrului de voluntariat


 
  • Nume: Gabriela Ciohodaru
  • Adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
facebook button

 578781 241569359296675 169378290 n

Centrul din Ploiesti a fost infiintat in 2010, la initiativa lui Voinea Andrei care era voluntar in cadrul Centrului de Voluntariat Sigur.Info, desfasurand prima campanie de informare publica la Carrefour.

Ne propunem sa promovam siguranta pe internet in randul copiilor, adolescentilor si parintilor, dar si sa dezvoltam cat mai mult potentialul voluntarilor nostri.

Activitatile centrului sunt diverse: training-uri pentru noii voluntari, sesiuni de informare stradale, workshop-uri interactive cu elevii, prezentari pentru partinti/profesori. In plus, am inceput sa organizam si ateliere de origami si de bratari ale prieteniei.

Suntem o echipa de succes, deoarece am realizat o campanie de recrutare unde am ales cei mai motivati si responsabili voluntari care participa regulat la sesiuni si la intalnirile de voluntari.

De la infiintare si pana acum am derulat campanii de informare in Winmarkt Grand Center, Parcul Tineretului, Carrefour, Parcul Eminescu, zeci de sesiuni de informare in scolile prahovene, am sarbatorit Ziua Sigurantei pe Internet in 2012 si in 2013, am organizat de 2 ori “Simpozionul Sigur.Info” in saptamana Altfel,  si 2 training-uri pentru voluntari, precum si activitati de educatie non-formala in Saptamana Nationala a Voluntariatului si Saptamana Europeana a Tineretului. Fiind activi, am participat la Safer Internet Summer School in 2011 si 2012, la Intalnirile Nationale ale Voluntarilor si la taberele “Happy Faces”. Partenerul principal in mass-media este revista “Cutezatorii”.
Mai colaboram si cu Asociatia Romana pentru Gandire si Oratorie, voluntarii nostrii se implica in organizarea competitiilor nationale/internationale desfasurate de aceasta.

Voluntarii nostrii au participat si la alte cursuri de formare in cadrul programului Tineret in Actiune : Managementul voluntarilor, Animatie socio-educativa, Cetatenia europeana si am organizat in orasul nostru cursul de “Metode de educatie non-formala” si cursul de scriere de proiecte, deoarece ne axam in permanenta sa oferim noi oportunitati de implicare, de dezvoltare personala si cat mai multe experiente de invatare pentru voluntarii nostrii asigurandu-le tot suportul de care au nevoie pentru a-si pune in practica ideile si pentru a descoperi ce metoda de educatie non-formala li se potriveste cel mai bine.


Ai participat si tu la o activitate sustinuta de echipa de voluntari Sigur.info Ploiesti?
Abia asteptam sa aflam cum ti s-a parut activitatea!

Scrie-ne impresia ta: