Sigur.info - internet mai sigur pentru copii

Schimba cu varianta de desktop Inregistrare Autentificare

Sigur.info Fetesti


poza fetesti 
  • Nume: Ana Mocanu
  • Adresa e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
facebook button

Internetul - conversatie fara sfarsit 17 Mai 20124

In timp ce ati navigat pe Internet si ati executat click pe o legatura v-ati intrebat vreodata: ,,Cum functioneaza Internetul?” ? Sau poate aceasta intrebare a aparut in mintea dumneavoastra cand descarcati un fisier de pe un site ori in timpul citirii unui mesaj dintr-un grup de discutii. Noi, un grup de 15 elevi de la Liceul Teoretic ,,Carol I” Fetesti, am ajuns sa ne punem toate aceste intrebari si am observat ca raspunsurile sunt prezentate pe larg in cursurile, manualele sau site-urile de specialitate, insa, cei mai multi, se feresc sa raspunda la intrebarea: ,,Care sunt principalele dezavantaje ale Internetului?”. Astfel, manati de setea de cunoastere si de dorinta arzatoare de a putea prezenta toate acestea intr-o maniera simplista, excluzand termenii stiintifici care ii confera Internetului un aspect criptic, am decis sa ne informam si am aflat despre programul Sigur.info.


In data de 21 martie 2012, la Liceul Teoretic ,,Carol I” Fetesti s-a desfasurat trainingul de pregatire pentru voluntari pe tematica sigurantei pe Internet, sustinut de Georgiana Rosculet. Atunci toti eram curiosi sa aflam cat mai multe pentru a putea disemina informatiile. Acest lucru s-a si intamplat in perioada urmatoare, deoarece ne-am impartit in grupe de cate 3-4 voluntari si pregatiti cu materiale, informatii si mult entuziasm am intrat la clase pentru a discuta cu elevii despre siguranta pe Internet, iar discutiile s-au dovedit eficiente atat pentru elevi, cat si pentru cadrele didactice participante.


In cadrul acestui proiect am realizat importanta lucrului in echipa, descoperind numeroase avantaje: primele si cele mai evidente fiind cele legate de climatul afectiv pozitiv care se constituie intr-o echipa. Am ajuns sa ne cunoastem foarte bine, reusind sa depasim dificultatile curente si sa impresionam prin diversitate si varietate. Lucrul in echipa a devenit extrem de motivant, deoarece fiecare activitate a adus de la sine experienta contactului cu ceilalti si bucuria de a beneficia de sprijinul colegilor. In final, ne-am bucurat enorm cand am observat ca am reusit sa convingem elevii din clasa a IX-a sa se implice si sa continue ceea ce noi am inceput.


Ai participat si tu la o activitate sustinuta de echipa de voluntari Sigur.info Fetesti?
Abia asteptam sa aflam cum ti s-a parut activitatea!

Scrie-ne impresia ta: